woensdag 26 september 2007

Zwanzen en Zeveren

Ze zijn daar weer, onze nationale zwanzers en zeveraars. Telkens Belgenland en zijn rijke Co-Burgers in gevaar komen, is er een hele schare linkse betweters die hun vingertje komen opheffen om te preken hoe egoistisch en bekrompen wij Vlamingen wel zijn.
Het is nu ook weer prijs: het zijn de vakbonden die het startsein gegeven hebben voor een nieuwe campagne voor de 'solidariteit.' Ge begrijpt natuurlijk wel dat het hier niet gaat om Franstaligen die solidair moeten zijn door bijvoorbeeld Nederlands te leren als ze in Vlaanderen wonen, o nee. Het zijn wij Vlamingen die zouden moeten blijven de helft van ons loon af te geven om de fratsen van de Waalse wapenindustrie en van supernar Flahaut te betalen, en om de hansworsten in Laken - onze waarde Co-Burgers - een liederlijk leven te bezorgen.
En die gasten van de petitie noemen zich 'links.' In mijn tijd waren de linksen diegenen die zich zorgen maakten om de kleine man en vrouw in de straat, niet om de kasteelbewoners en sossenbourgeois.
En wie zijn onze nieuwe voorstanders van de 'solidariteit?' Onze eeuwige toekomstige Nobelprijswinnaar Hugo Claus - dat hij zijn geld en zijn prijzen maar aan Diedjee of aan de gestrikte Romeo schenkt - misschien is dat het gebaar waar Diedjee op zit te wachten. Dan hebben we nog een bende onbekende professoren, de SP profeten van de VRT met Walter Zwanzer op kop, en nog een paar Bekende Belgen van het kaliber van Kristien HemRechts en Rode Axelle. Een mooie finefleur. Ik verwacht nu nog dat iedereen die de petitie niet tekent uitgemaakt wordt voor racist en fascist en op een zwarte lijst geplaatst wordt.
En mannekes, solidariteit stopt niet voor nieuwe of oude landsgrenzen. Als Vlamingen willen solidair zijn met Walen, dan kunnen ze nog altijd geld storten. Zoals ik niet moet stoppen met geld storten voor Indische scholen of Afrikaanse klinieken omdat ik niet in India of Afrika woon.
Solidariteit, mijn voeten. Solidariteit is een tweerichtingsstraat. Maar voor de Franstaligen in Belgenland moet alle solidariteit van de Vlaamse kant komen. En die sukkelaars van de oude linkerzijde trappen er in. Intellectuelen, mijn voeten!

Geen opmerkingen: