maandag 10 september 2007

Met de Sossen naar de 19e Eeuw

Schone smoeltjes helpen niet meer, ook niet bij de sossen.
Na Freya valt nu ook la belle Caroline Gennez op haar niet-onaardige tronie.
De sossen in stad Antwerpen willen Caroline niet als SP.A-voorzitster, liever zien ze Erik De Bruyn, een onbekende ambtenaar, aan de top van de partij.
Bruine Erik is een dieprode sos, volgens de kranten noemen zelfs zijn collega's hem totaal achterhaald. Ge hoort het al. De sossen zijn de eeuw en de tel kwijt, en willen rechtstreeks terug naar de 19e eeuw, toen het duidelijk was wie de vijand was: de kapitalist en de pastoor.
Het zegt veel over onze Vlaamse sossen dat ze voor iemand kiezen die aanhanger is van een ideologie die de rest van de wereld al op de mesthoop geslingerd heeft. Zelfs India en het communistische China weten al dat je met socialisme en klassenstrijd in een doodlopend straatje sukkelt.
Echte ontwikkeling en echte welvaart voor het gewone volk krijg je niet door nationalizeringen en loodzware belastingen, maar door de ondernemingszin van de gewone man en vrouw en van de jongeren meer kansen te geven. Door meer ademruimte te geven, door lage(re) belastingen.
Bruine Erik is het laatste wat we nodig hebben in de 21e eeuw. Nu, de sossen zijn het echte werkvolk al kwijt gespeeld aan het Vlaams Belang. En ik hoop, ook een beetje aan mij en mijn eldeedee. Als ze de rest ook willen kwijtspelen, dan doen ze maar, allez.

Geen opmerkingen: