zondag 9 september 2007

Boerka of bikini

Genitale verminking, gedwongen huwelijken, eremoorden, aparte zwem- en turnlessen voor meisjes en jongens, vrouwen verpakt van top tot teen.
Wie kan daar voor zijn? Alleen de meest middeleeuwse fundamentalisten, en zeker niet de gematigde moslims die volgens de media bij ons zo talrijk zijn. En toch! Een betoging die in het begin alleen vreedzaam tegen de groeiende greep van de fundamentalisten op Europa wou protesteren, is door het Belgische en linkse establishment tot 'anti-Islam' gebombardeerd en dus verboden. Terwijl die mensen alleen daartegen wouden protesteren, waar ook duizenden Turken in hun eigen land onlangs tegen op straat zijn gekomen.
Ons Belgenland is echt de wereld op zijn kop aan't zetten. In moskees in een vreemde taal haatpraat vertellen tegen vrouwen, homo's, westerlingen, dat mag allemaal. Maar oproepen tot het tegenhouden van dergelijke intolerantie mag al niet meer.
Mijn eldeedee en ik zullen niet meestappen in een verboden betoging, maar we zijn er zeker van dat de beslissing van de Waalse sossen om de mars te stoppen, totaal verkeerd is. In plaats van Vlamingen en gematigde Moslims te laten betogen, zullen nu alleen de extremisten aan beide zijden spinnen uit deze boel kunnen garen. Als er geweld zal zijn in Brussel op 11 september - en we hopen van niet - dan zal dat rechtstreeks het gevolg zijn van dat dwaze, ondemocratische verbod.
Het wordt tijd dat wij als maatschappij een keuze maken: laten we die wanpraktijken uit het begin van deze tekst verder toe onder het mom van tolerantie - die radicaal slechts in een richting gaat - of verdedigen we onze waarden en eisen we dat gasten en bezoekers die eerbiedigen?
Wat wilt ge volgende zomer aan het strand van Oostende zien? Boerka's of bikini's?

Geen opmerkingen: