dinsdag 4 september 2007

Karel Schiet Uit Zijn Pluche Sloef

Het moest er van komen, maar de VLD - sorry, de Open VLD - laat weer zien dat de V in haar naam helemaal niets met Vlaams te zien heeft.
Karel De Gucht, onze man van de wereld, schiet uit zijn sloef omdat politici te veel bezig zijn met de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde. Ja, jongen, wie is 't die BHV niet gesplitst heeft toen het kon, toen het 'onverwijld' ging gebeuren? Hadden de Vierkant Linkse Democraten het toen gedaan, dan was het gebabbel en gezever ook voorbij, en waren we nu met andere dingen bezig.
Kareltje is natuurlijk bang dat hij de helft van zijn personeel en ook de helft van zijn begroting zou kwijtspelen, moest Belgenland uit mekaar vallen. Nu, van zijn diplomatiek personeel gesproken, den Karel heb ik nog niet veel horen zeggen over die spetterende gast die ons land in Parijs vertegenwoordigde.
Goede sier maken met het geld van de belastingbetaler, ja, dat kon die gast blijkbaar wel. De nieuwe man is weer zoeen met een hele lange naam, Boudewijn van Lotenhulle in't Zwerk of zoiets, maar enfin, als het een spaarzame jongen is, dan kunnen wij er mee leven, zolang hij niet te veel factureert voor de visitekaarten waar zijn naam helemaal op moet.
Ondertussen, Karel, blijf maar bij je pluche leest. Hoe minder we van je horen, hoe beter het met de internationale reputatie van ons land gaat. En wat was dat al weer met onze diplomaten die erin slaagden om in het midden van de Sahara een walvis omver te rijden?

Geen opmerkingen: