maandag 3 september 2007

Oranje-Appelblauwzeegroen

De droogstoppel van de tsjeven en de groene Walen lijken het goed met mekaar te kunnen vinden, als ge de kranten moogt geloven.
Ge begint al te voelen waar het naartoe gaat. De verkiezingen van 10 juni zijn gewonnen door rechts, dat weet iedereen. Eerst en vooral door mijn 'eldeedee', minder door de ex-partij van Verstrepen. Dan tel je nog de tsjeven en de bont-en-blauwen erbij - al weet ge dat ik die eerder links dan rechts vind - en dan krijgt ge toch een potentieel-rechtse meerderheid.
Maar wat doet de droge Van Rompuy? Praten met een linkse Waalse partij - alsof hij nog geen ruzie genoeg heeft met twee Walen, de Didier en dat mens Milquet. Als ge Ecolo erbij doet in een nieuwe regering, welke kleur krijgt ge dan? Precies, paars, dat zijn rechtse partijen die een links beleid voeren. Met alle gevolgen vandien. Een herhaling van de paarse ramp van de vorige jaren. Links beleid, en Vlaamse eisen beneden in de diepvries bij de frisco's.
En dan loopt de natte Van Rompuy - ge weet wel, broer Eric - met een T-shirt rond van Splits Brussel-Halle-Vilvoorde Nu. Ja, straks mag hij er het woord 'onverwijld' naast pennen.

Geen opmerkingen: