zaterdag 6 oktober 2007

Pluche Ruggegraat

Voor een keer heeft de buitenlandse pers eerlijk en onpartijdig bericht over de politieke crisis in Belgenland. Voor een keer heeft het buitenlands journaille meer gedaan dan rechtstreeks paragrafen uit Le Soir en de andere Waalse persvodden vertaald.
Ze zijn zelf erop uit gegaan en hebben in het veld met de Vlaamse mens gepraat. En zo hebben ze gehoord dat die Vlaamse mens het kotsbeu is dat hij niet in zijn eigen taal in het ziekenhuis terecht kan in het Brusselse. Dat de Vlaming het kotsbeu is dat die pretentieuze Franstaligen in zijn streek komt wonen en het vertikt van ook maar een woord Nederlands te leren. Terwijl Vlamingen die naar het Walenland trekken altijd en onmiddellijk bereid zijn Frans te praten. Ook de buitelingen van onze royale hansworsten in Laken is in de internationale pers uitgebreid belicht.
En wat dacht u dat er nu gebeurde? Onze pluche minister van buitenlandse zaken, wereldverbeteraar Karel de Gucht, is niet in zijn nopjes over al die eerlijkheid. Hij heeft zijn ambassadeurs in het buitenland de opdracht gegeven al die schrijvelaars in de gaten te houden - in de puurste DDR Stasi traditie. De ambassadeurs - voorzover ze het niet te druk hebben met fuiven - zullen de buitenlandse journalisten moeten op de vingers tikken als ze iets geschreven hebben dat pluche Karel en zijn achterhaalde visie op het harmonische, solidaire Belgenland niet aanstaat. Dat belooft voor een nieuwe regering.

Geen opmerkingen: