maandag 22 oktober 2007

Aisha en Caroline

1 weekend, 2 vrouwen.
La belle Caroline is verkozen tot voorzitster van de sossen. Toen de supersossensmoel Vandelanotte zomaar aankondigde dat zij de nieuwe bazin van het sossenkot was, dacht ze natuurlijk dat ze met 99,4 procent van de stemmen zou verkozen worden.
Zo gaat dat nu eenmaal in socialistische landen en socialistische partijen. Maar de twee smoelkes - zeg maar de schone en het beest - zaten er rats naast. Binnen de sossen leven er nog dinosaurussen uit de 19e eeuw, want een bruine communist - de term is van Caroline, niet van mij - roetsjte haar al snel achterna, zo snel dat ze het benauwd kreeg dat ze niet meer zou halen. Over het weekend is het dan toch gelukt. De bruine communist heeft wel een op drie sossen voor zijn jammerverhaal weten te winnen, maar de schone heeft toch gewonnen.
En met wat voor een praat begint ze haar leiderschap? Met te zeggen dat oranje-blauw zo meedogenloos hard en asociaal is. Alstublieft! Oranje en blauw zitten al maanden pluche zetels kapot te zitten met hun palaver. Is dat hard en asociaal? Ze hebben nog niks uitgestoken. Gewoon gebabbeld over alles wat onnozel en onbelangrijk is.
Met zacht en sociaal bedoelt onze schone Caroline wel wat er bij de Walen gebeurt. Een gast die op kosten van de Vlaamse belastingbetaler er drie vrouwen en 27 kinderen erop nahoudt. Caroline, probeer dat maar eens aan de kiezer uit te leggen. Zelfs de vuurrode sos die een snertjob heeft en toch nog uitgeperst wordt voor milieu- en andere groen-rode belastingen zou daar van in brand schieten.
Gelukkig hebben we bij ons nog een ander soort vrouwen dan Caroline. Aisha Van Zele bijvoorbeeld. 23 jaar jong, kleurlinge, gemeenteraadslid in Lokeren. Tot voor het weekend nog bij het Vlaams Belang, zoals de sossenpartij ook al een thuis voor schone vrouwen en lelijke venten.
Maar nu heeft ze ingezien waar de toekomst ligt voor de jeugd. Mijn eldeedee, hiep hiep hoeree! Aisha heeft beslist dat ze het bij het Belang niet meer kan uithouden, en dat de enige partij waar jongeren aan de bak kunnen komen met ideeen voor de toekomst mijn eldeedee is. Ja, ze heeft absoluut gelijk. Ik heb Ulla gebeld om haar te vragen aan Aisha een gratis spoedcursus judo aan te bieden. Ik voel het aan de zeelucht hier op de Mercator, de volgende maanden komen er nog duizenden mensen bij de eldeedee langs.

Geen opmerkingen: