maandag 4 februari 2008

Smoorverliefd

Roken is slecht voor de gezondheid, ok.
Slecht voor uw gezondheid en voor die van degene die elke dag naast u staat, ok.
Maar moet daarom roken overal verboden worden, en rokers erger behandeld dan melaatsen tijdens de tijd van Pater Damiaan?
Ons gezond verstand zegt van neen.
Maar de tsjeven geloven van wel. Ze willen de zieltjes van de boze rokers redden door zoveel mogelijk de rokers te criminaliseren. Door ze te behandelen als uitschot, criminelen, incivieken, mestkevers, racisten, fascisten. Ge weet al waar dat daar naar toe gaat.
Binnenkort zijn rokers in dezelfde categorie onder te brengen als pedofielen en islamfundamentalisten, al weet ge met die laatste dat niet zo, nietwaar Boerka Bettina.
Mijnen eldeedee gelooft in de vrijheid, niet de vrijheid van het andere mensen pesten met rook en vieze geurtjes, maar de vrijheid om uw eigen gezondheid en uw eigen lichaam te beheren zoals ge wilt.
Daarom zijn we tegen de betutteling van de burger door de staat, of dat nu de groene staat, de tsjevenstaat, de sossenstaat, of de communistenstaat is. Rokers zijn ook mensen, net als autochauffeurs, buschauffeurs, fabrieksarbeiders, ondernemers en sportmensen.
Ik ben niet verliefd op smoren, maar sommige mensen zijn dat wel, dus geeft ge ze een plaats om dat te doen. Ergens, niet nergens. Zoals de tsjeven nu aan het werk zijn, moet ook de horeca opdraaien voor de persecutie van het rokersvolk. Dat is dubbel onrechtvaardig. De rokers straffen, en de horeca-uitbaters ook nog eens straffen.
Het gezond verstand zegt dat de campagne tegen het roken helemaal uit de hand gelopen is. Daarom zegt mijnen eldeedee neen tegen het algemeen rookverbod van den Yves en zijn trawanten.

Geen opmerkingen: