donderdag 7 februari 2008

Flupke Fluis

Flupke is nog maar pas weg uit zijn huis, of zijn flaters komen al op de buis!
Onze geliefde kroonprins heeft mogen afreizen naar Davos, het sjieke Zwitsers dorp waar de fine fleur van de globale zakenwereld mag gaan vertellen wat ze denken over de wereldpolitiek en de wereldeconomie. Ge ziet zoal dat een kroonprins van een tweederangsland niet in dat gezelschap past, maar enfin, ge kon Flupke nog een kans geven.
Maar ja, zelfs die kans verbrast hij. Onze kroonprins werd verwacht op een receptie van de Belgische zakentop, maar mijnheer - excuseer, zijne Koninklijke Hoogheid - vond dat niet belangrijk genoeg, dus zette hij een voet binnen verder in de gang, bij de Indiase zakenleiders. Niet dat ik vind dat India geen belangrijk land is, maar kon Flupke echt niet zijn afspraken nakomen, en met zijn landgenoten wat gaan babbelen?
Hij heeft het geluk dat de meesten nog brave Vlamingen waren die niet durven klagen. Had hij de mensen uit India zo behandeld, dan kreeg hij nog een internationaal incident op zijn kap.
Albert, jongen, het wordt tijd dat ge dienen Flippo wat manieren leert, of anders blijft Flupke Fluis maar liever thuis!

Geen opmerkingen: