maandag 11 februari 2008

Monsieur Marc

Ik beveel Monsieur Marc aan een boek te schrijven met als titel 'Foefelen voor Dummies.'
Ge weet het natuurlijk, ik heb het over die briljante Brusselse advocaat, de man van tante Loret Nonkellinks.
Die gast is zo briljant dat er van alle ministeries en overheidsbedrijven mensen de poten van onder hun gat lopen om die man veel geld te betalen voor weer eens een opdracht. Maar ge riekt al wiens geld er mee betaald wordt. Jawel, het geld van de belastingbetaler, de verzuurde Vlaming, die het niet kan verkroppen dat zo'n briljant man als Monsieur Marc poen kan scheppen.
Als er in Belgenland iets zot draait, dan is het wel de politizering van het ganse openbare leven. Spoorbaas wordt partijvoorzitter. Dat kan alleen bij ons. Man van linkse minister graait poen op kap van de belastingbetaler.
Gelukkig is er nu mijn eldeedee. Net zoals wij bij het Foefeltrientje van de Vierkant Linkse Democraten - misschien kan zij dat boek samen met Monsieur Marc schrijven, of het minstens toch vertalen - zullen Verstrepen en mijn andere jongens en meiskens er zwaar tegen aan gaan om Monsieur Marc zijn foefelgeld afhandig te maken.
Natuurlijk is het weer een sos, de mensen die het luidst janken over fraudeurs en belastingontduikers, maar het meest meedoen.
Als Monsieur Marc maar geen slagerszoon is, anders krijgt hij ook nog Madame Decroo op zijn kap.

Geen opmerkingen: