dinsdag 20 november 2007

Papieren Zakjes

Voor Kerstmis krijgen we een landing van de vlucht met den Yves, den Diedjee en dat Millekettemens er in. Ja, zijt daar maar gerust in.
Het vliegtuig is nog niet van de grond geraakt en ze willen het al doen landen. Ge ziet al van hier wat er daarmee gaat gebeuren. Den Yves als piloot, Albert de Laatste die het stuur uit zijn handen tracht te trekken, den Diedjee als copiloot, en de Millekette als airhostess die bijzonder straffe koffie opdient.
Moest ik een passagier zijn op die vlucht, dan zou ik mijn gordel heel strak aanspannen, en een veiligheidshelm zou ook al goed van pas komen.
Maar het nuttigste dat ge zult vinden op zo'n vliegtuig, dat zijn natuurlijk die papieren zakjes die ge in die kangoeroebuidel achter de zetel voor u vindt. Want dat die vlucht er zal komen met veel turbulentie, op- en neergefoeter, en af en toe eens met de wielen tegen de landingsbaan djokken, dat voelt ge zo al.
Papieren zakjes, doe er maar extra mee van thuis want ge zult ze nodig hebben. Ondertussen weet ge al dat ik niet mee reis met die vlucht maar rustig op de Mercator in Oostende blijf zitten. Zelfs met die storm van verleden week is het hier nog kalmer dan bij den Yves zijn zottekot.
Misschien kunnen die 35.000 flauwe plezante die vorig weekend meestapten voor den Ancienne Belgiek nog een ticket boeken. Liefst een ticket heen naar de Walen, waar de meesten toch eigenlijk al fysiek en mentaal wonen. Albert de Laatste zal content zijn dat er nog minder mensen hem steunen dan er in Laken wonen. De helft van de betogers zullen wel 't personeel van zijn paleizen zijn die voor een keer de zondag vrijaf kregen. En dan natuurlijk de bleiters van de Belgische media die het gebeuren opblaasden tot een evenement groter dan de Nobelprijzen of de Olympische Spelen. In China gaan ze zoiets niet kunnen volgend jaar, 35.000 Belgen bijeen krijgen.
Als er tegen Kerstdag geen nieuwe regering is, dan zal 't wel tegen Driekoningen zijn, met den Yves, den Diedjee en de Millekette als de Drie Koningen, of de Twee Koningen en de Koningin.
Salut en fasten seat belts!

Geen opmerkingen: