zondag 20 januari 2008

Liever Bloot dan Boerka



In de jaren zestig kwamen de feministen met het idee om tegen alles en nog wat te protesteren door hun kleren af te doen. Het liefst van al nog verbrandden ze hun beha's als teken van opstand tegen de mannenoverheersing.

Maar wat doen de zogezegde feministen in 2008? Jawel, bloot is niet provocerend genoeg meer, in plaats daarvan doen ze een zeemvel op hun hoofd.

Denk maar aan Bettina, de voorzitster van dat niemendalpartijtje van Bleitertje Ansjovis. Om te protesteren moest ze een lap stof half op haar hoofd leggen, zogezegd als teken van 'solidariteit' - nog zo'n heilig woord - met die arme vrouwen die anders gedwongen zouden worden met een bloot hoofd rond te lopen in de lokalen van gemeentebesturen.

Och arme. Zoveel onzin heb ik niet meer gehoord sedert de dagen dat mijnheer pastoor tegen de bikini uitvaarde als teken van verval van de Westerse beschaving.

En nu zijn het de zogezegde linksen, feministen, politiek-correcten en andere vriendinnetjes van VRT-bazen die het o zo fijn en beschaafd vinden om met een lap stof op het hoofd of een patattenzak rond het lijf rond te lopen. Ik zou liever een dag op het naaktstrand van Bredene doorbrengen dan een half uur zo rond te lopen. Maar ja, ik ben dan maar een reactionaire rechtse liberaal, zeker.

Tot ziens op de receptie van mijnen eldeedee, morgen!

Geen opmerkingen: