donderdag 17 januari 2008

CD&Volvo

Dat autosalon heeft toch een vloek over de politiek gegooid. Na de Fiat 500 van Guy De Hengelaar heb ik het vandaag over de Volvo van den Yves.
Vorig jaar dacht dat gastje dat hij een groot stemmenkanon gevonden had in een topmanager van Volvo, de betrouwbare Zweed uit de zieke Ford-stal.
Peter Leyman werd verkozen, maar blijkbaar is hij het maandenlang duimen draaien terwijl den Yves een regering trachtte te vormen en compleet mislukte totaal moe. Deze week heeft hij na een golf van geruchten dan toch de handdoek in de ring gegooid, nog veel sneller dan Frankske Vanhecke.
De reden is simpel: de CD&V is geen huis voor ondernemers. De mannen die er echt de plak zwaaien hebben een groene vlag in hun bureau staan met de letters ACV of ACW. Bedrijfsleiders zijn maar mooie smoeltjes voor op de verkiezingsaffiches maar buiten de campagnetijd houden ze zich liever koest.
Zoals Bruno Valkeniers zou Peter Leyman beter kiezen voor de enige echte Vlaamse partij van de ondernemer: de partij van het gezond verstand, mijnen eldeedee.
Laat die Volvo ook maar staan, Peter, en stap in mijnen blitse sportwagen. Samen doen we iets voor de commersant en de geboren zakenmensen.

Geen opmerkingen: