maandag 17 december 2007

Rode Kerst

Ge hebt het al gemerkt: voor Kerstmis zet den Yves zijn hele winkel in de etalage.
Het geeft niet met wie hij in een coalitie moet, iedereen is welkom, als hij maar het postje van vice-premier of premier krijgt. Iedereen welkom, behalve natuurlijk de echte winnaars van de verkiezingen van 10 juni.
10 juni 2007, herinnert ge u die nog? Toen kwam mijn eldeedee van niets op meer dan 6 procent van de stemmen, en sedertdien is half de VLD, half het Vlaams Belang, en zelfs een considerabele bende sossen overgelopen.
Elk weekend is het hier stormloop op de Mercator voor mijn judolessen. Van overal komen ze, en toch ben ik nog niet goed genoeg voor den Yves. Over die oranjeblauwe, rechtse, Vlaamse regering is er al geen sprake meer.
Yves is nu begonnen met de klassieke tsjeventruc: de sossen opvrijen. Vergeet maar dat zowel de Vlaamse als de Waalse sossen een klop op hun kop gekregen hebben in de verkiezingen. Den Yves gaat ze wel weer opvissen, vooral dan de bende sjarlatans van di Roeppo.
Ge zou al van minder rare ziekten gaan krijgen. En elke maand weten ze wel weer een nieuwe belofte uit te vinden. Tegen de Kerst zal er wel een nieuwe regering zijn. Ja, volgende week zijn we zo ver. De Kerstman komt, maar zal hij een nieuwe regering mee hebben? Ik denk het niet, en als er een is, dan is het een hele slechte. Want met de sossen erbij zult ge het verschil niet zien met de regeringen van Guy Chavez van de voorbije jaren.
En had ge die niet weggestemd, op 10 juni? Yves is het al vergeten. Roept eens luid om het hem te herinneren. Geen rode Kerst, alstemblieft?

Geen opmerkingen: