dinsdag 18 december 2007

Het Wangedrocht van Yves de Verschrikkelijke

Met of zonder Yves de Verschrikkelijke: de nieuwe regering wordt een wangedrocht.
De laatsten zullen de eersten zijn, en dat heeft Albert de Laatste wel goed beklonken. Want hij is de echte Premier. Hij heeft snel-snel Guy Chavez nog uit de kast gehaald om met haken en ogen een nieuw cabinet te breien dat zal barsten van de losers en de misbaksels. Tante Loretje Nonkellinks zit erin, dat zegt al genoeg. Straks misschien ook nog de sjampetter van defensie, Andree Flahoo, de man die het laatste beetje internationaal respect voor Belgenland helemaal in het slijk gesleurd heeft.
Ge ziet al: ze vechten allemaal om een postje. Dat is het enige wat nog telt: dat de tsjeven, de sossen, de Vierkant Linkse Democraten en hun Waalse companen allemaal snel nog een postje krijgen op het narrenschip van Albert de Laatste. Zelfs voor visser in de suiker Bartje De PezeWever is er geen plaats meer.
En dat zottekot zou nog tot 23 maart moeten blijven drijven. Als we maar geen zware storm krijgen op de Noordzee. Dan slaat de hele santeboetiek tegen het staketsel en mag den Yves in een lek roeibootje plaatsnemen zonder roeispaan.
Onzen eldeedee vindt het een trieste Kerst, maar we blijven er rustig bij, want ondertussen loopt de halve VLD, het halve winters Belang, en meer en meer tsjeven, sossen, en NVA'ers hier de deur plat. Ze weten dat 2008 het laatste jaar is van de santeboetiek, en het Jaar 1 van Deckertje.
Gelukkig Nieuwjaar!

Geen opmerkingen: