dinsdag 4 december 2007

Krom

Ik lachte me bijna krom, gisteren.
Wat dacht ge, na zes maanden stalinistische personencultus rond den Yves, is alles waar ze nu kunnen mee uitkomen, de terugkeer van ... Guy Verhofstadt?
Alstemblief, zelfs Bartje DePezeWever had het zo zot niet kunnen bedenken, na al zijn suiker en zijn vis.
De Guy moet de oranjeblauwappelzeegroene kar uit het moeras komen trekken nadat zelfs ons Brabants trekpaard er niet uit geraakt is? En tussen haakjes, hebt ge er ook op gelet dat onze Jean-Luc de laatsten tijd op zijn blog http://jeanlucdehaene.blogspot.com ook maar weinig van zich laat horen? Te beschaamd over wat de tsjeven aan het presteren zijn?
Nu terug naar dat keunesmoeltje wiens naam mij nog altijd moeilijk valt uit te spreken. Maar allez, nu is 't voor een goed doel.
Willen we de Guy nog terug als premier? De verliezer van 10 juni? Na al die schone boekskes hij geschreven heeft en dan in de prullenmand gesmeten? Na zijn jaren als loopjongen van de rode strikhaan Elio Roeppo? Na al zijn nieuwe eco- en andere belastingen die elke echte liberaal in de grond doen zinken van schaamte? Na al zijn geweldige managementstalenten die we hebben gezien met zijn ploegleden sjampetter Andree Flaoo en ontsnappingskoningin Loretje Nonkellinks?
Kom zeg, 't is toch te zot om waar te zijn. Ge zou al van minder van de Mercator in de bassin springen. Allez, stop er mee, met dat zottekot, nieuwe verkiezingen, dat is wat we nodig hebben, geen oude rotten die al bewezen hebben dat ze 't niet kunnen.

Geen opmerkingen: