zondag 9 december 2007

Guy Chavez


Die gast met zijn rode hemd in Venezuela heeft tenminste nog de moed gehad om zijn volk om hun mening te vragen voor hij president voor het leven wou worden. Gelukkig hebben ze neen gezegd, als echte democraten.
Maar in ons Belgisch apenland vraagt onze Guy zelfs dat niet. Het is genoeg dat Albert de Laatste op de zolder van zijn paleis in Laken beslist dat Guy terug moet komen, of het gebeurt. De Vlaamse kiezers hebben zes maanden geleden Guy naar huis gestuurd, maar dat doet er blijkbaar niet toe. Zelfs de tsjeven laten niet meer van zich horen. Alles is vergeven aan da joenk, en hij mag gerust terug komen. Met de bende van Roeppoo, Flahoo en Tante Nonkellinks in zijn zog.
Zeg een keer, is dat nog democratie? De kiezer mag zijn zeg doen, maar niemand luistert er naar. Guy mag nog tot het einde van zijn leven in de 16 blijven, zolang Albert en zijn kiekenkot maar gerust in Laken mogen blijven.
Dat is dan de man die het had over de Belgische ziekte, die vond dat de belastingen te hoog waren, dat Islam en democratie niet compatibel waren, dat er te veel volk op de cabinetten rondliep.
Guy, premier voor het leven van dit zotte Belgenland.

Geen opmerkingen: