donderdag 3 april 2008

Vorte Vis

Stel u voor: in een land is er zoveel belastinggeld ter beschikking van de regering, dat ze een extra ministerie voor de armoedebestrijding oprichten. Maar de brave man die dat ministerie moet leiden, krijgt geen geld voor een eigen kantoor of gebouw.
Dus moet hij natuurlijk werken vanuit zijn auto. In een auto zijn gasten ontvangen, vanuit een auto met de gsm bellen naar collega's, in een auto dossiers bespreken met zijn assistenten.
Zeg nu zelf eens, is dat geen perfecte aprilgrap?
Maar ja, dit is Belgenland, dus is de waarheid nog veel erger dan een aprilgrap.
Onze minister van armoedebestrijding is een leugenaar, want hij heeft wel een kantoor met alles erop en eraan. Only in Belgium, zeggen ze bij de regering.
En ge moet niet vragen van welke partij onze leugenaar is. 't Is natuurlijk de PS, de Waalse sossen, waar liegen en foefelen aan de top van het partijprogramma staat.
En wat zegt den Yves daarvan? Niets. Want hij vindt dat de verkiezingen voor het Belgische en Vlaamse parlement samen zouden moeten vallen. Zogezegd voor de efficientie, maar het is duidelijk dat hij de macht van het Vlaamse parlement en van de Vlaamse regering onder zijn centrale controle wilt brengen. En onder de controle van Albert de Laatste, want hij is het die echt den Yves vertelt wat hij moet doen.
En onze minister van armoedebestrijding? Die blijft wel liegen en foefelen, want daar tilt den Yves minder erg aan. Een vorte aprilvis, dat krijgt elke Vlaming van den Yves.

Geen opmerkingen: