zaterdag 19 april 2008

Partij Zonder Leden

De Spiritisten geloven niet meer in het Spiritisme en zijn dus op zoek naar een nieuwe naam die vandaag gelanceerd wordt.
Welke naam past er het best bij zo'n allegaartje? Partij Zonder Leden - PZL, natuurlijk, of als het een beetje modieus moet, PzL met een kleine z.
Want wie zit er nu allemaal bij Spirit?
Bleitertje Ansjovis, de fils a papa die geld van de belastingbetaler wegsmijt naar liedjes van het eurovisiesongfestival.
Bettina Geysen, een politiek-correcte vrt'ster - zijn er andere? - die vindt dat vrouwen boerka's zouden moeten dragen, en die zelf met een Porsche rijdt. Mooie auto, maar ge moet dan niet gaan preken over het milieu en links en de warme samenleving.
Geert Lambert. OK, over dediene geen kwaad, want hij is van Oostende. Ik zou niet willen dat hij mij van de Trappen duwt in de Bassin, al kent hij geen judo.
In elk geval, zolang ze zich links-liberalen noemen - een contradictio in terminis - en bij de sossen blijven plakken, zullen ze nooit iets betekenen. En ja, links-liberalen zijn er al. Die noemen zichzelf den Open VLD. Bye bye, Bertje.
Maar kom volgende week eens kijken in Antwerpen. Daar is een partij die wel elke dag meer leden telt. En dat zijn echte liberalen. Jawel, mijnen eldeedee. Tot volgend weekend op mijn congres.

Geen opmerkingen: