zaterdag 5 april 2008

Journalisten Tegen Persvrijheid

Het wordt tijd dat sommige journalisten en schrijfselaars in ons landje een nieuwe organizatie boven de doopvont houden: Journalisten Tegen Persvrijheid.
Ik heb het natuurlijk over Polleke Vandedriessche en zijn companen van bij de Standaard en de Morgen. Die man wil met de professionele antiracistische kifkiffertjes nu een hetze lanceren tegen alle openbare Internetfora, zogezegd omdat ze te racistisch zijn.
Nu, ik ga ermee akkoord dat ge op het Internet, net zoals op straat, geen mensen moogt schofferen of uitschelden. Dat is elementaire beleefdheid, of zoals ze bij mijnen eldeedee zeggen, gezond verstand.
Maar wie bepaalt er wat racisme is? Als ge op een politiek forum iemand vindt die meent dat buitenlandse criminelen die een buschauffeur aanvallen terug naar hun land moeten, is dat racistisch? Polleke en zijn kipkappertjes zullen natuurlijk vinden van wel.
Daar ligt het gevaar: als het Polleke en zijn politiek-correcte kapkappertjes zijn die bepalen wat en wie er racistisch is, dan zitten we hier gauw met een dictatuur van het genre China. Iedereen die dan niet met Polleke en zijn kiefkieffertjes akkoord gaat, is dan een Tibetaan.
Verstrepen zegt dat ge weet waar ge begint, maar niet waar ge eindigt.
O ja, als ge meer over echte vrijheid van meningsuiting wilt lezen, dan kunt ge bij Verstrepen aan de kost bij www.jurgenverstrepen.be.
Voor een voorbeeld van een Internetforum waar de vrijheid van meningsuiting gerespecteerd wordt, ga ge eens langs bij http://forum.politics.be.
Oef! Ik moet me nu gaan haasten om van de Mercator te geraken en op tijd op mijn statutair congres in Gent te geraken. Salut!

Geen opmerkingen: