vrijdag 7 maart 2008

Het Eiland van de Prins



Er dreigen donderwolken boven het paradijs. Het paradijs in kwestie is dan dat Siciliaanse eilandje waar onze beminde prins Laurent een optrekje van een half miljoen - euro, geen lire - heeft staan.

Het is nogal straf voor iemand die leeft op de kap van de belastingbetaler om te komen zagen dat hij te weinig geld verdient en dat hij bakken geld van de luchtmacht nodig heeft om zijn 'stichting' te laten draaien.

Maar dan nog een luxevilla kopen op een eilandje, dat is toch al van het goede te veel. De mensen hebben nu toch al door dat zoiets niet meer normaal is, en zelfs de tsjeven in het parlement beginnen zich al te roeren.

Voor mij en mijnen eldeedee is het logisch dat een regering die nu zo al op alles belastingen heft - en dat dan 'slimme' belastingen durft te noemen - zo'n verkwanseling van het geld van de burger niet kan dulden.

Prins Laurent moet die villa aan de staat geven, en het geld van de verkoop moet terug bij de belastingbetaler. In het vervolg moet die plezanterik ook maar gaan werken om zijn kost te verdienen, zoals zovele prinsen in andere landen. Belgenland maakt zich anders weer onsterfelijk belachelijk, hoe noemde die vroegere minister uit Leuven dat al weer?

Geen opmerkingen: