donderdag 20 maart 2008

Den Yves

Den Yves. Hij heeft het gedaan, maar niemand weet hoe en wat.
Ik heb het gezegd van het begin tot nu, dat den Yves het niet kan, maar niemand wilde mij geloven. En zie nu zeh.
Hij is in de Wetstraat 16 binnengebroken. Als een dief in de nacht. Hij is er binnengeraakt met lege handen, maar niemand weet of hij er met iets zal buitenkomen.
Of iedereen weet het, maar alleen een bullebak zoals ik durft het zeggen. Met niets dus. Den Yves zal met lege handen terug buitenkomen, of nog slechter, hij zal door de kiezer uit het venster gekeild worden. Wegens gebroken beloften.
Wat de eerste regering van den Yves wil gaan doen, is allerlei beloven maar niets realiseren. Omdat ze niet weten wat ze willen doen, en omdat ze er het geld niet voor hebben. Want alles is zo duur mijnheer. Het enige wat Belgische regeringen kunnen, is nieuwe belastingen heffen en dan het geld verkwanselen aan Eurovisiesongfestivals en helikopteruitstapjes naar films.
Proficiat, Yves. Begin maar af te tellen. Straks, volgend jaar ten laatste, zijn er weer verkiezingen. En dan moogt ge weer zo stoer doen als ge wilt, niemand zal u nog geloven. Ge zijt als een rotte vis die de vismarchand vanop de trappen van Oostende terug in de bassin gooit. Al ver uw houdbaarheidsdatum voorbij.
Salut, Yves. Begin maar een villa in Toscane te zoeken.

Geen opmerkingen: