donderdag 6 maart 2008

De Rode Medusa



Den Diedjee knipt nog maar met de vingers, of den Yves loopt al de poten van onder zijn gat.

Het zijn de Iden van Maart, en den Yves zal het geweten hebben. Maar om zijn jeugddroom van premier van Belgenland te kunnen vervullen, moet hij zichzelf en zijn kartel met DePezeWever in alle bochten en hoeken wringen.

Nu zijn het de Walen die vinden dat de coalitie - die al loodzwaar is met de foefelaars van de PS en dat Millekettemens - ook nog eens moet uitgebreid worden met de Vlaamse sossen en de Waalse groenen. Ge kunt al gaan zien wat het beleid van zo'n coalitie op zal gaan trekken. Op een grote nachtmerrie, vooral voor de Vlamingen die van goed bestuur dromen.

En dan was er nog Caroline Gennez van de Vlaamse sossen die ook nog luidop aan het tateren ging. Schoon meiske, daar niet van, maar denk alstublief niet dat de mensen de verkiezingen van 10 juni vergeten zijn. Toen stemden de Vlamingen rechts - vooral voor mijnen eldeedee - en niet links, Carolientje.

Haar olijfboom zonder de liberalen is gewoon een herhaling van paars - maar dan met de tsjeven in de rol van de Vierkant Linkse Democraten. Met andere woorden, zo'n coalitie op zijn Caroliens is geen olijfboom, maar een rode Medusa: een kluwen van slangen waar geen enkele burger nog wijs uitgeraakt, en die maar 1 doel heeft, nl. het aan de macht houden van de sossen tegen de wil van de kiezer in.

Geen opmerkingen: