vrijdag 1 augustus 2008

De Mast In



Ja, voor mij is 't ook vakantie. 15 juli, 21 juli, 31 juli, de dagen gaan voorbij, en ik zit hier op de Mercator in mijn gazet te lezen hoe den Yves niks doet, en de Drie Ganzen van Boer Berten van Laeken aan het rondkwetteren zijn als kiekens zonder kop.

Misschien moeten we in dit land doen wat anderen al lang begrepen hebben: kruip op een kraan en ge krijgt alles dat ge wilt - verblijfsvergunning, nationaliteit, werkvergunning, werk. Hup, de kraan in, en 't is gedaan, dankzij de goedgelovige meute, de salonsocialistische advokaten, en de Franstalige en linkse politici. Waarom zou ge nog zo dwaas zijn alle documenten te verzamelen en paperassen in te vullen en te kopieren als ge door uw hoogtevrees een beetje opzij te zetten alles voor niks krijgt? Misschien wordt ge nog beroemd als circusartiest ook!

Weet ge wadde? Als ge iets niet krijgt, kruip dan op een kraan of in een boom. Ge wilt minder belastingen betalen? Vind een kraan voor een ministerie en kruip er in. Villa op verkeerde plaats gebouwd? Vind een hoge maar stevige populier.

Weet ge wadde? Om de zomer af te sluiten dit jaar nodig ik iedereen uit naar Oostende om in de masten van de schepen in de bassin te klimmen! Ah nee, niet de Mercator, die hou ik voor mij en den Ulla en den Verstrepen. Maar de andere masten, die krijgt ge van mij. Als we geen lagere belastingen krijgen, geen aangepaste snelheden op de weg, geen rokersvriendelijke tavernes, dan komen we er niet meer af. Tot ziens op 31 augustus in Oostende.

En als er een treinstaking is en ge weer niet naar de kust kunt afkomen, plaats dan een kraan voor het paleis in Laeken en klim daar op tot Albert de Laatste inziet dat we er genoeg van hebben, van zijn oliebollenkraam a la Belzjiekske!

Geen opmerkingen: