woensdag 14 april 2010

Loodgieter zet Laken onder water

Loodgieter zet Laeken onder water. Dat is wat we gaan zien dit weekend, want als het bad bij u thuis leegloopt, dan gaat ge geen Brabants trekpaard gaan zoeken. Den Jean-Luc - supertsjeef van de supertsjeven - moest alles gaan fiksen tegen Pasen. De eieren waren al allemaal gevonden, maar Jean-Luc had juist nog niemendal.
Sedertdien heeft Madame Non weer het enige woord Vlaams gezegd dat ze kent: Non dus. Ge kent dat met de Jean-Luc, die zal met zo'n 'akkoord' voor de dag komen waar niemand er iets van verstaat. Burgemeester voor drie jaar en dan een andere, of dit bij Brussel voorlopig en dat bij Voeren en dat bij Komen, en stemrecht voor diene gast voor kandidaten uit dat gebied, enfin ge kent dat, echte tsjeventaal.
Jammer voor de Jean-Luc, maar de Vlaming van 2010 laat zich niet meer zo goed bij de luren leggen als de Vlamingen van 1964, 1971, 1980 enzovoorts. Zo'n beest als de vorige staatshervormingen laten ze nog door de achterdeur niet meer binnen. Jean-Luc, uwen trein is gepasseerd, keer maar terug naar uwe Dexia-boerderij en ploeg maar voort.
We hebben die hele Waalse santeboetiek en dienen Leon Degrelle - pardon, Olivier Maingain, niet meer nodig. Als ze geen Nederlands willen leren, laat ze maar in een eentalig Frans land wonen. En op de kosten van Franstaligen leven.
Assez. Fini. 't Liedjen is uit maar Jean-Luc weet het nog niet. 't Is tijd dat wij Vlamingen op onzen achterste poten durven staan.

Geen opmerkingen: