zondag 25 april 2010

Gezocht: M/V Die Kan Splitsen

Den B in BHV is er nog. Het trekpaard is in de moerassen gezonken, den Yves is door zijn geit opgevreten, en wie blijft er nog over? Den B van Belzjiek, den B van Brussel, den B van Berten van Laeken.
Albert de Laatste is zijn trukendoos aan het polieren door er den Diedjee uit te toveren. De man van de financiele chaos, de man die de grote bek van den Ollevjee een luidspreker voorgebonden heeft. Met andere woorden, de mannen die echt den Belzjiek kunnen kapotmaken staan nu aan het roer.
Proficiat, Albert. Proficiat, Yves. Proficiat, Jean-Luc. Junder hebt er een walgelijke soep van gemaakt.
Straks komt er weer een oplossing die er geen is. Meer macht voor de arrogante franskiljons van de clan van Ollevjee, nog minder Vlaanderen in Brabant. Een expansiedrift om den Napoleon er van te doen kwijlen.
Van Napoleons gesproken, wat dacht ge van de jonge ruiter, de croost van Brakel? Eerst tegen zijn royalistische papa ingaan en tieren dat er een oplossing moet komen, en dan braaf op de knie van nonkel Albert in Laeken gaan zitten. Als het slecht afloopt - en verhalen met Laeken en Vlaanderen lopen altijd slecht af - dan zit ie nog meer in de patatten dan de tsjevenboetiek van den Yves.
Ik zit hier veilig op de Mercator te kijken hoe die pensenkermis afloopt, maar ik ben er niet gerust in.

Geen opmerkingen: