donderdag 26 november 2009

23 Jaar In Coma



Het is wel geen toeval. Dezelfde dag horen we dat een man die 23 jaar in coma lag, eigenlijk wel bij bewustzijn was, en dat Yves Leterme terugkeert als premier.

Het verschil is dat we wellicht geen 23 jaar zullen nodig hebben om vast te stellen dat de regering Leterme II ook in coma ligt. Die gast heeft de eerste keer niets anders gedaan dan zijn 800,000 kiezers bedriegen.

Deze keer belooft hij niets en zal hij ook niets doen. Het enige waar nog iets mogelijk was, de beehavee, laat hij over aan Jean-Luc Dehaene om te 'ontmijnen.' Stel u voor, een Brabants trekpaard dat ge een mijnenveld instuurt. Het spreekt al vanzelf dat er een tsjeventruc op de loer ligt: Jean-Luc gaat zijn schup pakken en de beehavee diep onder de grond begraven. We zullen er nooit meer over horen.

En ondertussen blijft Opel open. Met 279 van de oorspronkelijke 2,600 werknemers. Gaan die een Legoversie van die auto's in mekaar knutselen? Als het niet werkt, is het dan gemakkelijker om een fabriek van 279 man te sluiten. En wat gaan de tsjeven daar aan doen?

Ik heb al veel gelachen met den Yves. Omdat die gast nu eens niets anders kon dan geiten kweken. En nu brengen ze hem nog eens terug. Den ganse Belzjiekboetiek zou in coma moeten vallen.

Geen opmerkingen: