zaterdag 21 november 2009

Keizer Herman den Arrangeur



Onze gerompelde Herman is de eerste president van Europa. We hebben een waarde landgenoot aan de top van ons continent, dus kunnen we een glas champagne drinken. Maar de vreugde zal maar 1 dag duren. Waarom?

We weten dat er maar twee redenen zijn waarom onze Herman de Droge gekozen is.

Eerst en vooral, omdat hij niet alleen goed luistert naar wat anderen zeggen, maar vooral omdat hij ook altijd doet wat anderen zeggen. Bij ons is dat wat den Nonkellinks, de Millekette en den Diedjee altijd vertellen, in Europa zal dat zijn wat Nicolas Bonaparte en Angele Merckx zeggen. Bij ons kan hij Behavee niet splitsen, nieuwe belastingen lanceren, rokers en chauffeurs demoniseren, allemaal omdat de Walen en de sossen hem dat zeggen. In Europa zal het precies hetzelfde zijn, luisteren naar wat de grote mannen zeggen en zwijgen. Dus van die oude uitspraken over Turkije moet ge ook niet veel verwachten.

En ten tweede is er het summum van de politiek a la Belzjiek. Arrangeren, truken uithalen, aan de enen iets zeggen en aan de anderen iets totaal anders maar ze doen denken dat het allemaal hetzelfde is. Als den Herman dat met Walen en Vlamingen, sossen en tsjeven kan, kan hij dat ook met Letten, Polen, Catalanen, Ieren en Grieken. Met andere woorden, den Herman wordt niet de keizer-koster, maar de keizer-arrangeur.

En nu we een Vlaamse president hebben voor Europa, wanneer kunnen we ook een Vlaamse president hebben voor Vlaanderen? Ik ben de beste kandidaat.

Geen opmerkingen: