zaterdag 6 september 2008

Tsjeven



Tsjeven. Dat is normaal het woord dat ik gebruik voor de CD&V-ers en de vroegere CVP-ers. En voor de aanhangers van dat Millekettemens bij de Walen.

Maar de Verstrepen zegt dat ik toch een beetje beleefder mag beginnen worden, want wat gebeurt er nu?

Op de website van mijnen eldeedee ziet ge het, deze week, juist voor het einde van de vakantie, zijn er in twee totaal verschillende plaatsen twee van die tsjeven naar mijnen eldeedee overgelopen.

Dat doet nu es deugd, zie. 't Zijn niet allemaal geen blokkers meer, zeg. Voordien zaten ze op mijn kap met te zeggen dat ik ne vieze rechtsen was, een fascist, een racist, een flamingant, een halve blokker, omdat er naast echte liberalen alleen maar oude blokkers of belangers overliepen.

Maar nu kijken ze wel op. Eerst de voorzitter van alle CD&V Jongeren in Roeselare-Izegem-Tielt, de streek van Luc Martens, en nu de zoon van de burgemeester van Laarne. Niet zomaar een kleine vis uit de gemeenteraad, maar een vette vis, Filip Dierickx. Daar leest ge meer over op de website van mijnen eldeedee. Nu nog voorzichtig of straks komt er ook nog een bende sossen naar mijnen eldeedee afgezakt. 'k Zie den Vandelanotte al van op het stadhuis van Oostende met zijn verrekijker naar mijnen Mercator loeren. De schrik zit er in.

Geen opmerkingen: