dinsdag 16 september 2008

Vloeken in de Basiliek



Vloeken in de basiliek, dat is wat Deckertje elke dag doet, en kijkt wat het mij oplevert. In de laatste Waalse opiniepeiling, gaat mijnen eldeedee van 6 naar meer dan 12 percent. De Vlaamse Belangers en de gesloten Verhofstedelijke Linkse Democraten zitten te beven als een pier aan het einde van een vishengel. Hoe komt dat, denkt ge dat het de mooie beeldjes zijn van de Verstrepen in Benidorm, of Ulla die nog een tegenstander op de tatami vloert?

Neen, het is het resultaat van hard werk.

Van basilieken gesproken, ziet ge wat er met die Koekelberg gebeurt? Wij hebben hem gepakt, op heterdaad met zijn secretaresse. En wat doet hij nu? Hij toont zijn ware kleuren door te gaan samenspannen met die vent van Tante Lorette Nonkellinks, die advokaat die met zijn pollen in alle welgevulde schoven van onze sossenstaat zit mee te graaien. Proficiat, Koekelberg. Zo ziet iedereen tot welke cultuur ge behoort.

En Patrickske, die stond erbij en keek er naar. Zoals met de papierelozen die overal in een kraan kruipen en denken dat ze daardoor alles mogen krijgen. Gratis voor niks. Daarom eist mijnen eldeedee dat Patrickske De Waal opstapt. Ik kan die gast niet meer zien.

Een andere basiliek waar ik geregeld kom vloeken, is die van Laken. Ge weet dat sedert ik dit stukske op mijnen blog op de Mercator ben beginnen schrijken, den illustere Laurent al weer een paar duizend euro verdiend heeft. Door juist pletter niks te doen. Dat is het leven. Klagen over kansarmoede en de Derde en de Vierde en de Vijfde Wereld, en dan zelf het geld van die arme moegesarde belastingbetalers van den Belzjiek in uw zak steken.

Dat is ons Belgenland, en zolang er zo'n toestanden bestaan, zal ik blijven vloeken. In de basiliek en waar dan ook.

Geen opmerkingen: