zondag 20 september 2009

Oostende of Molenbeek

Oostende of Molenbeek?
't Was een moeilijke keuze, maar onze beminde vorst heeft hem gemaakt. Hij gaat zijn zuurverdiende spaarcenten beleggen in Oostende, ondanks de massale aanwezigheid daar van die verzuurde Vlamingen waar de slimste VRT-mens van de wereld Tony Mary en Bleiter Ansjovis van weggelopen zijn.
Het had ook Molenbeek kunnen zijn. Een vorst die gruwt van racisme had de kant kunnen kiezen van de warme samenleving en met een ongegennezrde smoel een optrekje aan de Ribaucourtstraat kunnen kopen. Het ging onze Vlaamse belastingbetaler heel wat goedkoper uitgekomen zijn, maar ja, de samenleving in Molenbeek is misschien iets te warm.
De koning had het best naar zijn smaak gevonden daar, met een natuurtalent van de PS als Philippe Moureaux. De man zwaait al jaren of decennia de plak in Molenbeek, en plots merkt hij dat er iets verkeerds loopt. In een ander land zou zo iemand onmiddellijk ontslag nemen en zijn smoel - om in SP.A-termen te blijven spreken - zo ver mogelijk weggestopt hebben. Een verstandige regering zou een speciaal gezant, zeg maar een regeringscommissaris, er op afgestuurd hebben. Maar ja, bij ons is het gemakkelijker om de politie van racisme te beschuldigen. En de brandweerlui, de verplegers in de ziekenwagens die aangevallen worden, zijn dat dan ook euvele racisten?
In elk geval, onze beminde vorst zal dat allemaal niet meer moeten meemaken. Hij kiest voor de stad van het gezond verstand, het Oostende van de verzuurde Vlaming zoals u en ik. Proficiat, Albert, en nu maar hopen dat die familie van u hier ook wat van de taal opsteekt.

Geen opmerkingen: