zaterdag 31 januari 2009

De Allesbrander



Alles verbrandt hij. Een uniek cadeau voor het nieuwe jaar. Alles wat hij aanraakt, verbrandt, verschrompelt, verziekt en ontzielt, tot er alleen smeulende as overblijft.

Ben ik nu voyageur geworden voor een nieuw produkt? Neen, ik heb het over onze goede ouwe getrouwe Bert Anciaux. Na het kapotbranden van de Volksunie, ID21, Spirit en de Vlaamse Progressieven is hij nu eindelijk binnengetreden bij de partij waar hij al een paar jaar bij aan de vensterbank hangt, de SP.A.

Alleen is hij niet voorzichtig langs de achterdeur binnengetrippelt, maar is hij met luide stem door de voordeur binnengetrapt. En ziek dat ze werden, de sossen. Dat mens Gennez had gehoopt op een stemmenkanon om haar partij uit de vernieling te halen, alleen besefte dat mens niet dat de loop van het kanon op haar gericht was.

Nog veel plezier met den bleiter ansjovis in 2009, verkiezingsjaar. En hij was nog maar pas binnen, of hij begon al complete onzin te vertellen. De gek van Dendermonde die zomaar in het wilde weg kinderen en opvoeders neerstak, was hetzelfde als het Israelische leger in Gaza. Iedereen weet dat ik weinig sympathie heb voor wat de Israeliers daar uitgespookt hebben, maar ze deden het toch niet om kinderen te vermoorden.

Om maar te zeggen dat de sossen hunnen nieuwe kampioen maar best niet naar het Europese parlement sturen, want daar zal hij het imago van den Belzjiek nog sneller om zeep kunnen helpen.

Gelukkig hebben ze bij mijnen eldeedee een gelukkiger keuze gemaakt. Den Eppink met zijn lange voornaam, 't is wel een 'Ollander, maar hij spreekt klare taal over ons Vlaanderen, al altijd gedaan. Vroeger werkte hij al in Europa voor een Nederlandse liberaal, dus ideologisch past hij goed bij mijnen eldeedee.

Als ge ons landje wilt redden, dan zoekt ge verstand, zelfs bij een buitenlander vindt ge dat soms meer dan bij een verwend nest van bij ons. De sossen verstaan het nog niet.

Geen opmerkingen: