zaterdag 17 januari 2009

The Curious Case of Yves Leterme

Er is die nieuwe film met den Bratt Pidd, The Curious Case of Benjamin Button. Over een kindje dat heel gerimpeld geboren wordt, alsof het 120 jaar oud wordt. Maar terwijl het opgroeit, wordt het alsmaar jonger van uitzicht, terwijl we later eindelijk er dienen Ollywood-acteur in herkennen.
Zo is het ook bij ons met den Yves. Hoe incompetenter hij er gaat uitzien, hoe hoger de postjes die hij in zijn schoot gesmeten krijgt.
Eerst was het premier. Kijk wat hij er van gebakken heeft. Nu hij de hele wereld getoond heeft dat Belgie een onbestuurbaar land is, en hijzelf een complete mislukkeling als politicus, gaan ze hem nu promoveren naar Europa. Den Yves wordt het gezicht van Belgenland in Europa en in de wereld. Is dat nu niet geen gigantische klucht?
Den Yves kan Belgenland en de Walen al geen meester, nu moet hij straks heel Europa vertellen wat ze mogen en niet mogen. Het meestertje van de kleuterklas moet de grote mannen van het hoger middelbaar gaan aftroeven.
Hij mag er wel Karel De Klucht van zijn pluchen canapee mee afsmijten, dat vind ik wel plezant, maar toch.
Als ze straks er de SP.A bijnemen om een meerderheid te krijgen, kunnen ze den Yves misschien terug naar zijn schapekot in de Westhoek sturen en dat ander genie, Bleiter Ansjovis, naar Europa sturen. Als die tegen dan het sossenkot nog niet compleet afgebroken heeft, natuurlijk.

Geen opmerkingen: