zaterdag 27 december 2008

Nummer 1



Vrolijk Kerstfeest aan iedereen natuurlijk, maar weet ge waar de vrolijkste mensen nu zitten?

Natuurlijk, bij mijnen eldeedee! Hebt ge de nieuwste van La Libre en den RTL gezien? Die peiling plaatst mijnen eldeedee in derde positie, achter de afgeklopte tsjeven van den Yves, en minder dan 1 percentje achter bij den Open VLD van Verlofstadt, Patrickske Canapee en Kareltje Klucht!

Mijnen eldeedee is nu al groter dan de sossen en de blokkers. Ge moet het er maar kunnen, in een jaar tijd nummer drie worden en de nummer twee waar ge aanvankelijk van afgesplitst zijt al dicht op de schenen zitten.

Mijnen eldeedee nummer drie, maar wie is er nummer 1 in de politiek als ge over personen spreekt? Den Jean-Marie, natuurlijk, ikke! Verlofstadt en de tsjeven van den Yves tot de antiekers Wilfried en Jean-Luc kunnen niet meer mee.

Van antiekers gesproken, de ID21ers-Spiritisten-Vlaprootjes hebben weer een nieuwe naam bedacht voor de periode na Bertje de Bleiter: SLP. Sociaal-Liberale Partij. Alsof wij bij den eldeedee niet sociaal of liberaal zijn. We zijn socialer dan de zakkenvullers van de sossen, en liberaler dan de pluchezitters van de VLD. En tussen haakjes, SLP, wat voor een naam is dat? LP's zijn al 20 jaar uit de mode, en met CD's zoals de CD&V is het nu al niet veel beter.

Enfin, nog een Vrolijke Kerst, en straks naar 2009 voor nieuwe verkiezingen. Zo snel mogelijk. Ik kan niet meer wachten op dat jaar.

Geen opmerkingen: